Home www.marjonsplaza.com
MARJONSPLAZA

Tips en foto's
Samos, Griekenland 

Hans en Marjon waren daar in juni 2005

'Onze' wandeltocht bij de Watervallen bij Karlovasi, Potami.

frambozenboom het riviertje oversteken de vallei

Voor een kaart van West Samos, klik hier.
Voor een deel van onze kaart met aantekeningen waar te parkeren en hoe de route loopt, klik hier.

Ga via de hoofdweg langs de noordkust naar Karlovasi. Let op, houd de gele route langs de kust (zie kaart) aan, anders ga je de stad in. Rijd naar Limani en dan Potami. Parkeer je auto bij de taveerne aan het brede strand. Hier lijkt de weg op te houden, bussen keren hier en er zijn waarschijnlijk jongens op motoren en brommers de remtest aan het doen. Loop de weg een stukje terug en ga net na het riviertje rechtsaf een pad op. Je komt vrij snel langs de 11e eeuwse Metamorfosiskerk, verscholen tussen de bomen. Vervolg het pad naar de waterval. Je blijft in de bossen en volgt het riviertje. Bij de plaats waar je het ijskoude water in zou kunnen gaan om om de hoek te waden naar de waterval (hebben wij niet gedaan overigens, watjes) kun je ook enorme treden op naar een uitspanning met uitzicht op de vallei. Hieronder de uitspanning aan de 'overkant' dus.

Ook dat hebben wij niet gedaan, wij zijn het kreekje overgestoken en achter de bomen langs een nauwelijks herkenbaar paadje naar boven geklommen. Volg het pad en uiteindelijk kom je toch weer bij een weg uit. Sla hier rechtsaf en de weg slingers heel mooi naar beneden, nog een fikse wandeling. Met o.a. dit uitzicht:

Zicht op kerk, burcht

Je komt beneden uit bij het brede zandstrand waar je auto staat en de taveerne is. Proost!


Meer over Samos.


Aanbevolen links
Meer links op de reisafdeling van Marjonsplaza. reisverslag Samos  
www.Samos.pagina.nl Griekse recepten Kokkie Blanda www.Grieksegids.nl www.vakantiereiswijzer.nl
www.landenweb.com www.Griekenland.net Mazawi over Samos www.Greekislands.com

Mijn antwoord als mensen vragen of Griekenland een goed vakantieland is.

Griekenland is een uitstekende lokatie, tenzij je op zoek bent naar ijsberen of norse mensen, haha. Griekenland kent honderden eilanden waarvan ik er zo'n 7 een beetje ken.

Rhodos heeft een prachtige oude stad waar je je in de Middeleeuwen waant. Verder veel watersportmogelijkheden en mogelijkheden voor (boot)excursies. Dit geldt echter voor bijna alle bestemmingen.

Kreta is het grootste eiland. Mijn advies zou zijn naar de westkust (rond Chania {spreek uit: ganja}) te gaan: mooie haven, 'doe' de wandeling door de Samaria kloof. De oostkant van Kreta rond Chernosissos is een soort Lloret de Mar, veel bars, disco's, hoewel hier natuurlijk ook prachtige natuur en plaatsjes zijn.

Apart op Kos is dat het zo vlak is en dus goed te befietsen (nieuw Nederlands woord) of fietsbaar. De haven van Kos-Stad is onze favoriete tot nu toe van alle Griekse bestemmingen. Een excursie met zo'n krakende houten boot is ook aan te raden en per fiets of treintje naar het Askleipeion.

Corfu is groener en heeft als special het Sisi paleis met tuinen.

Heel apart op Chios is het plaatsje Pyrgi met speciale muurbewerkingen.

Samos heeft veel hoogteverschil waardoor je prachtige uitzichten hebt.

Lesbos heeft werelderfgoedstad Molyvos en het Versteende Woud, onder andere.

Algemene tips: geniet van de Griekse salade, de tzaziki en vraag lokaal advies over snorkel- en duikplaatsen, uitstapjes etcetera.
Let op bij bestellen van vis: de prijs is vaak per ons en je krijgt de hele vis die je aanwijst, dus: kassa! Goed afspreken van tevoren is het devies.
Goed insmeren (jezelf) en wandelschoenen/gympen mee. Veel plezier!

 

tell a friend

Marjonsplaza index

© Marjons Design
© webdesign sinds 29 november 2002             update: 6 maart 2010